zaterdag 2 maart 2019

SWEET MOLD

Vorig jaar kreeg ik via Instagram een verzoek van componist/violist Atsuko Hatano uit Japan of ze een van mijn tekeningen of collages mocht gebruiken voor haar Album wat in 2019 zou uitkomen.
Atsuko componeert en maakt muziek die ik prachtig vind. Het wonderlijke is dat we in ons werk de zelfde thematiek als uitgangspunt hebben. De natuur en dan vooral cellen, schimmels, vaststaande structuren en verbindingen maar ook het veranderen van die structuren. We hebben elkaar nu 2x ontmoet in real life en verder hebben we contact via skype of via mail. Ons contact heef iets logisch en natuurlijks. Je weet dat het heel bijzonder is en erg spannend maar toch voelt het gewoon alsof het zo hoort te zijn. Sinds onze ontmoeting is de band sterker geworden, we skypen en heb wekelijks contact met elkaar waarbij ons werk altijd het motief is. Ik teken veel op haar werk en er ontstaan muziekstukken naar aanleiding van mijn tekeningen. Inmiddels zijn er twee digitale tracks verschenen met werk van mij op de cover en in maart komt er een album uit met daarop mijn werk en ook een nummer geïnspireerd op werk wat ik weer maakte nav haar muziek. 'T is een wisselwerking. Een vruchtbare samenwerking op lange afstand.
In mei komt Atsuko weer naar Europa voor een tour. We organiseren dan op 19 mei een live perfomance met als titel: "Sweet Mold", in Enschede bij Tetem. De toegang is gratis. We treden dan op als twee afzonderlijke kunstenaars. Dus niet als duo. We zijn als bacterie├źn en als schimmels die woekeren in ons eigen gebied maar elkaar wel tegenkomen en dan op elkaar reageren. Elke week tot de 19e mei oefenen we,  als een soort training. Via Skype leggen we een brug tussen Tokyo en Tubbergen. We werken ieder in ons eigen vakgebied en reageren op elkaar. 

Hierbij Etude 1


Geen opmerkingen:

Een reactie posten